luni, 29 decembrie 2008

Dieta cu lamai


Datorita continutului sau nutritiv, lamaia da forta sistemului imunitar. Substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor. Cum vitamina C din lamaie este imediat asimilata de organism, nutritionistii recomanda consumul zilnic, pentru a creste sinteza hormonilor antistress. Vitamina C din lamaie ajuta la eliminarea celulitei pentru ca grabeste arderea grasimilor si este un puternic antioxidant, este eficienta in tratarea obezitatii, varicelor si in cazul bolilor respiratotii.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, iata cateva criterii pentru a alege laimaile ideale:
- lamaia trebuie sa fie tare si grea
- coaja trebuie sa fie galben aprins si usor lucioasa
- coaja nu trebuie sa fie aspra (asta arata ca fructul are suc putin)

Toata lumea stie ca sucul de lamaie este o adevarata sursa de vitamina C. Un pahar de apa calda amestecata cu sucul de la o lamaie, baut dimineata pe stomacul gol, stimuleaza digestia si grabeste arderile in organism. Dieta cu lamai nu te impiedica sa te bucuri de celalalte preparate culinare, trebuie doar ca la fiecare masa sa incluzi lamaia in meniu, sub forma de zeama sau coaja.
Cura de lamaie dureaza 16 zile, dupa cum urmeaza, dar rezultatele sunt mai mult decat multumitoare.

Se incepe prin a bea in prima zi sucul de la o lamaie. A doua zi vei bea sucul e la doua lamai, si tot asa pana in a saptea zi cand vei bea sucul de la sapte lamai. Dupa ce ai trecut de ziua a saptea se face o pauza de doua-trei zile, dupa care se continua cura in sens invers. Se incepe prin a se bea sucul a sapte lamai in prima zi, a doua zi vei bea sucul de la sase lamai si continui pana ajungi sa bei sucul unei lamai, adica pana in a saptea zi.


Atentie!!! Sucul nu se bea concentrat. Se dilueaza cu apa plata sau cu ceaiuri.

0 comentarii: